تفاوت http و https چیست؟

14 آذر ، 1400
تیم تحقیقاتی پیام آوران پارسیان

استفاده از https به منظور افزایش رنکینگ وب سایت اهمیت دارد. اما چرا ؟ تفاوت بین HTTPS و HTTP چیست ؟ و چگونه می توان از http به https سوئیچ کرد؟

HTTP مخفف Hyper Text Transfer Protocol و به معنی پروتکل فرامتنی می باشد. در این پروتکل امکان ایجاد ارتباط بین سیستم های مختلف وجود دارد . این پروتکل عموما به منظور انتقال داده ها از یک وب سرور به یک مرورگر وب که در آن صفحات وب سایت ها به نمایش در می آیند مورد استفاده واقع می شود . اما مشکلی که HTTP دارد این است که داده ها را رمزنگاری نمیکند و به همین دلیل شخص ثالث می تواند به راحتی به اطلاعاتی که بین سیستم ها تحت این پروتکل منتقل می شوند دست یابند. اما می توان اطلاعات را با بهره بردن از HTTPS که در اینجا S به معنی امنیت می باشد را با امنیت بالاتری انجام داد. 

تفاوت http و https در چیست ؟

برای انجام این کار باید از گواهینامه SSL استفاده کنید . این گواهینامه به منظور ایجاد یک لایه امنیتی در اتصال بین مرورگر وب و وب سرور انجام می شود . بدون منظور HTTPSداده هایی که بین مرورگر و سرور رد و بدل می شوند نا امن خواهد بود . این موضوع از اهمیت بالایی برخوردار است خصوصا برای سایت هایی که فعالیت اقتصادی دارند و یا از درگاه پرداخت آنلاین استفاده می کنند . 

اما سوالی که ممکن است در اینجا برای دارندگان سایت هایی با پروتکل HTTP سوالی پیش بیاید که چگونه می توان از HTTP به HTTPS سوئیچ کرد ؟ و برای انجام اینکار باید چه مراحلی را طی کرد ؟

به این منظور مراحل زیر را قدم به قدم انجام دهید تا بتوانید از HTTP به HTTPS سوئیچ کنید :

  1. خرید یک گواهی SSL و همچنین یک IP اختصاصی از شرکت وب هاستینگ (میزبان وب)
  2. پس از خرید گواهینامه باید آن را نصب و پیکربندی کنید .
  3. قبل از هر کاری باید از وب سایت کنونی نسخه پشتیبان تهیه نمایید تا در صورت لزوم بتوانید آن را بازیابی کنید .
  4. تنظیم مجدد تمامی لینک های داخلی از http به https
  5. بروز رسانی کتابخانه های کد از جاوا اسکریپت، آژاکس و یا هر پلاگین شخص ثالث دیگر
  6. هدایت تمامی لینک های خروجی از جمله لیست پوشه ها به https
  7. به روز رسانی اپلیکیشن های htaccess  و نیز آپدیت کردن توابع مدیریت سرویس های اینترنتی به منظور هدایت ترافیک از HTTP به HTTPS
  8. اگر شما از شبکه تحویل محتوا CDN  استفاده می کنید باید تنظیمات SSL آنرا بروزرسانی نمایید.
  9. پیاده سازی صفحه خطای 301 (ریدایرکت )
  10. به روز رسانی تمامی لینک ها از جمله لینک های ایمیل، با استفاده از ابزارهای اتوماسیون بازاریابی
  11. به روز رسانی لینک های جستجوی پولی و صفحات اصلی وب سایت
  12. ثبت نسخه HTTPS سایت در کنسول جستجوی گوگل و نیز سرویس آنالیتیک.

نکته مهمی که وجود دارد این است که مرحله 1 و 2 اصولا توسط شرکت میزبان وب انجام خواهد شد.

اصولا این نوع SSL ها هزینه بیشتری دارند.

ضرورت استفاده از پروتکل HTTPS

ضرورت استفاده از پروتکل https

اولین و مهمترین دلیل برای سوئیچ به HTTPS این است که این کار باعث افزایش امنیت وب سایت شما می شود اما محدودیت هایی نیز وجود دارد . این محدودیت ها شامل موارد زیر می باشد: 

HTTPS شبیه به یک اپلیکیشن فایر وال نیست و از حمله هکرها به وب سایت شما جلوگیری نمیکند. بعلاوه HTTPS از ارسال و دریافت ایمیل های اسپم جلوگیری نمی کند.اگر سایت شما از سیستم مدیریت محتوا استفاده میکند و یا اینکه دارای صفحات مهم است حتما باید از پروتکل امن تری استفاده کنید. استفاده از یک پروتکل امن باعث افزایش اعتماد برای بازدید کنندگان خواهد شد . اما این اعتماد فقط به بازدیدکنندگان باز نمی گردد، بلکه گوگل نیز به امنیت وب سایت اهمیت می دهد. در واقع سایتی که از امنیت بالایی برخوردار است از نظر گوگل دارای رتبه بهتری خواهد بود . دلایلی از جمله اطلاع‌رسانی کم در مورد اهمیت و رشد SSL یا مراحل پیچیده‌ای که برای سوئیچ کردن به HTTPS باید انجام داد و نیز تاثیری که این ویژگی بر بهینه‌ بودن سایت برای موتورهای جستجو (SEO) دارد نیز از جمله مواردی تلقی می‌شوند که باعث شده‌اند تا استفاده از SSL  در وب‌سایت‌ها با استقبال زیادی مواجه نشود. سئو از جمله مهمترین ملاحظات دارندگان وب سایت هایی با رنک بالاست . سوئیچ کردن به HTTPS بر امنیت پایه وب سایت می افزاید چرا که سوئیچ کردن به این پروتکل موضوعی است که رفته رفته بیشتر در الگوریتم های گوگل تاثیر خواهد داشت . اصولا سوئیچ کردن برای وب سایت های کوچکتر بسیار راحت تر از سایت های بزرگتر است . برای سایت های بزرگ باید از افراد متخصص کمک گرفت .اگر شما وب سایتی دارید که هنوز از پروتکل امن استفاده نکرده اید بهتر است اینکار را به تعویق نیندازید چرا که این پروتکل رفته رفته به یک امر عادی تبدیل خواهد شد و همه دارندگان سایت ها از این پروتکل استفاده می کنند .

گوگل پروتکل HTTP را رد صلاحیت کرد

در جولای 2018 مرورگر گوگل کروم، سایت هایی که از HTTPS استفاده نمی کنند را به عنوان سایت های ناامن نشانه گذاری کرد . چرا که پروتکل HTTP با مشکل بزرگی مواجه است و آن این است که داده ها در این پروتکل رمز نگاری نمی شوند و به همین دلیل شخص ثالث می تواند به راحتی به اطلاعاتی که بین سیستم های تحت این پروتکل منتقل می شوند دست یابد . از طرفی موتور جستجوی گوگل و مرورگرهای مختلف (مانند موزیلا فایرفاکس) در تلاش هستند تا با ایجاد محدودیت یا نمایش هشدار، استفاده از پروتکل قدیمی HTTP را محدود و کاهش و در نهایت رد صلاحیت کنند . زمانی که شما یک وب سایت با پروتکل HTTP را جستجو می کنید از طرف گوگل در قسمت نوار آدرس سایت (URL) یک پیغام به رنگ قرمز در کنار یک مثلث هشدار به نمایش در می آید که این وب سایت نا امن است و این می تواند باعث ایجاد نگرانی از سمت کاربران شود و همین موضوع به مرور باعث می شود که بازدیدکنندگان خود را از دست بدهند . پروتکل https

پروتکل HTTPS که یک پروتکل امنیتی است و ترکیبی از پروتکل HTTP و SSL/TLS است به منظور حفاظت از اطلاعات وب سایت، مورد استفاده قرار می گیرد . هدف از ایجاد این پروتکل، فراهم نمودن ارتباطات رمز شده و شناسایی امن یک کارگزار وب است . استفاده از پروتکل HTTPS تا حد زیادی تضمین می کند که اطلاعات ارسال و دریافت شده در اینترنت توسط افراد غیر مجاز، قابل مشاهده و تغییر نخواهند بود . از طرفی به همین منظور، موتور جستجوی گوگل به طور رسمی اعلام کرده بود که برای تشویق دارندگان سایت های اینترنتی که با پروتکل HTTPS هستند امتیاز مثبت سئو تخصیص می دهد . به طور کلی گوگل از سایت هایی که از پروتکل HTTPS استفاده می کنند حمایت می کند. سایت هایی که محتوای خود را امن می کنند، از رتبه بالاتری نسبت به سایت های ساده و ناامن در گوگل برخوردار هستند . امنیت برای گوگل از اولویت بالایی برخوردار است . در واقع تاثیر اصلی استفاده از SSL در سئو سایت، شناسایی، هویت و تایید سایت شماست . همچنین استفاده از SSL در سئو سایت از مزایای زیادی برخوردار است . بهبود رتبه بندی سایت به عنوان یکی از معیارهای جدید گوگل است که البته رتبه بندی سایت به معیارهای دیگری همچون محتوای منحصر به فرد، سرعت بارگذاری سایت و بسیاری از سیگنال های دیگر رتبه بندی، همه در کنار هم موجب رشد و ارتقای رتبه ی سایت می شوند. اینها همگی نشان از ضرورت استفاده از HTTPS هستند که مدیران وب سایت ها باید هر چه سریعتر دامنه (Domain) خود را از پروتکل HTTP به HTTPS تغییر دهند.

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
6Le33BscAAAAAP0uVPo5fv9KjlFbPQFm84x9z7ZL