ریدایرکت Redirect چیست ؟

14 آذر ، 1400
تیم تحقیقاتی پیام آوران پارسیان

ریدایرکت در معنا به معنی راهنمایی به یک مکان جدید است . در اینترنت، ریدایرکت Redirect مترادف با انتقال بازدید کننده به مکان جدید است . به بیان دیگر در هر زمانی که شخصی یا یک نرم افزاری به یک آدرس دیگر وارد شود که ما نمی خواهیم، در واقع آن شخص یا آن نرم افزار را به یک آدرس جدید منتقل می کنیم . مدیران وبسایت ها مخصوصا در ارتباط با رعایت اصول سئو همواره با ریدایرکت آدرس صفحات مختلف یک سایت سر و کار دارند. از این رو آموزش یا هدف آشنایی کامل شما با مفهوم ریدایرکت و دستورات آن نوشته شده است . 

ریدایرکت چیست؟

ریدایرکت 301 در واقع به این معنی است که یک آدرس به یک آدرس دیگر منتقل شود. ریدایرکت 301 زمانی استفاده می شود که شما آدرس دامنه وب سایت خود را تغییر دهید و با یک آدرس دیگر سایت شما نمایش داده شود . روش درست استفاده از چند آدرس برای یک سایت استفاده از ریدایرکت 301 می باشد . همچنین به منظور انتقال صفحات داخلی نیز کاربرد دارد. به عنوان مثال، اگر صفحه ای از یک سایت حذف شود، بهتر این است که آدرس آن صفحه به یک صفحه مرتبط دیگر ریدایرکت 301 شود تا صفحه ارور 404 برای کاربران نمایش داده نشود .ریدایرکت 301 برای یک صفحه باعث حفظ رتبه صفحه و انتقال آن از یک صفحه به یک صفحه دیگر می شود. اگر قصد انتقال یک دامنه یا یک صفحه را از یک سایت به یک آدرس دیگری دارید و آدرس قبلی صفحه ی مورد نظر را با ریدایرکت 301 به یک آدرس جدید منتقل نکنید، کل رتبه شما و اعتباری که صفحات بدست آورده بودند، از بین خواهد رفت . 
زمانی که خزنده موتورهای جستجو، به یک صفحه می رسد که به صفحه دیگر ریدایرکت شده است، خزنده ها، هم آدرس جدید را دنبال می کنند و متوجه این موضوع می شوند که صفحه ای که به آن مراجعه کردند، به یک آدرس جدید انتقال پیدا کرده است. لذا اعتبار و استفاده از ریدایرکت 301 زمانی که می خواهید آدرس صفحه ای از سایت خود را به هر دلیلی تغییر دهید و یا صفحه ای را حذف کنید که مشابه آن در سایت شما وجود دارد شدیدا توصیه می شود. چرا که با اینکار ترافیک قبلی سایت خود را از دست نمی دهید و اعتبار و رتبه آن در صفحه گوگل و موتورهای جستجو نیز حفظ می شود . 

ریدایرکت 301

ریدایرکت 301 یکی از مهم ترین کارهایی است که باید روی سایت به منظور جلوگیری از تولید خطاهایی مثل 404 و ... انجام می شود. یک امر حیاتی برای سایت ها ریدایرکت کردن لینک های غیر فعال ، تغییر پیدا کرده و یا حذف شده است و از همان زمانی که ثبت دامنه تمامی خطاهای 404 رو به صفحه اصلی ریدایرکت کنید . با ریدایرکت 301 اعتبار دامنه شما که به تازگی بالاآمده کاملا حفظ می شود. ریدایرکت کردن 301 یکی از بهترین کارهایی است که در آپ گرید کردن Http  به Https است . زمانی که یک کلاینت توانایی ویرایش یک لینک را داشته باشد باید تمام رفرنس ها را به URL در خواستی آپدیت کرد .

تاثیر ریدایرکت 301 بر بهینه سازی وب سایت

ریدایرکت کردن تاثیر مستقیم و مثبتی با وب سایت شما دارد به نحوی که موتورهای جستجو به ریدایرکت 301 برای تغییر URL صفحه توصیه می شود تا در نتایج موتورهای جستجو نسخه های متفاوتی از یک صفحه نباشد .

موارد کاربرد و استفاده از دستورات ریدایرکت

یکی از موارد رایج در استفاده از ریدایرکت زمانی است که آدرس تمام یا برخی صفحات سایت تغییر یافته باشد و خزنده های موتورهای جستجوگر و کاربران سایت به آدرس های قدیمی وارد می شوند و ما می خواهیم آن ها را به آدرس های جدید هدایت کنیم . از دیگر موارد رایج، استفاده از دستورات ریدایرکت زمانی است که برای یک صفحه از سایت چندین آدرس متفاوت وجود داشته باشد .

ریدایرکت صفحات به دو حالت انجام می شود. در حالت اول تمام صفحات سایت به آدرس های جدید تغییر یافته اند درست مانند زمانی که سایت به یک دامنه جدید منتقل شده باشد یا ساختار پیوند یکتای تمام لینک ها ی سایت را تغییر داده باشد . در این حالت تمام صفحات سایت را به آدرس های جدید منتقل می کنیم. حالت دوم زمانی است که تنها یک یا برخی از آدرس های صفحات سایت تغییر یافته است که در این حالت باید برای هر آدرس، یک دستور ریدایرکت مجزا تعریف شود .

ریدایرکت انواع متفاوتی دارد که هر نوع آن یک هدف خاصی را دنبال می کند . در این مقاله فقط به دو نوع مفید و کاربردی یعنی ریدایرکت 301 و ریدایرکت 302 می پردازیم . که هر دو نوع آن مشابه هم عمل می کند و در هر دو نوع ریدایرکت هم خزنده های موتورهای جستجوگر که از آدرس قدیم به ادرس جدید منتقل می شوند و هم کاربر.

تفاوت ریدایرکت 301 با 302

تفاوت ریدایرکت 301 به معنی انتقال همیشگی و دائم است اما ریدایرکت 302 فقط به معنی انتقال موقت است . به عنوان مثال فرض کنید آدرس یکی از صفحات سایت شما که روزانه بازدید های زیادی از موتورهای جستجوگر و گوگل به آن وارد می شوند تغییر کند. در این حالت با استفاده از یکی از انواع ریدایرکت که در این مثال با استفاده از ریدایرکت 301، آدرس قدیمی را بر روی آدرس جدید ریدایرکت می کنیم تا همه کاربران و بازدید کنندگان سایت شما و همچنین خزنده های موتورهای جستجوگر را به سمت آدرس جدید هدایت می کنیم و هم اینکه به موتورهای جستجو گر بفهمانیم که آدرس قدیمی تا همیشه به آدرس جدید تغییر پیدا کرده است و نیز باید ارزشی که برای آدرس قدیم نائل بوده اند را به آدرس جدید منتقل کنند و آدرس جدید را در دیتابیس شان جایگزین آدرس قدیمی کنند . در یک مثال دیگر ریدایرکت 302 را توضیح می دهیم . فرض کنید به چند دلیل مجبور باشید یکی از صفحات سایتتان رابرای مدت کوتاهی از دسترس خارج کنید . در این حالت ورودی های گوگل به آن صفحه و نیز خزنده های گوگل، به ارور 404 که به معنی حذف شدن صفحه از سایت) روبرو می شوند و نیز موتورهای جستجوگر پس از مدت بسیار کوتاهی، لینک آن صفحه را از دیتا بیس خود حذف می کنند . بعد از آنکه آن صفحه دوباره فعال شد آن صفحه ارزش خود را نزد موتورهای جستجوگر از دست داده و دیگر نمی توانند به ارزش اولیه خود نزد موتورهای جستجوگر گوگل بازگردند . به منظور پیشگیری از بروز چنین اتفاقی، فقط کافیست زمانی که یک صفحه از سایت را بطور موقت از دسترس خارج می کنید، آن صفحه را بر روی آدرس دیگری ریدایرکت 302 کنید. در این حالت کاربرانی که به آن صفحه از سایت شما منتقل می شوند به دلیل استفاده از ریدایرکت 302 به موتورهای جستجوگر فهمانده اید که این صفحه بطور موقت به آدرس دیگری منتقل شده اید . پس آن صفحه ارزش خود را از دست نمی دهد و فقط به یک آدرس دیگر به طور موقت منتقل می شود .

 

در اینجا به ذکر چند تذکر می پردازیم که در هنگام استفاده از ریدایرکت 301 و 302 باید به آن توجه نمایید . رعایت این نکته مهم است که هیچ گاه نباید ریدایرکت 301 و ریدایرکت 302 را بجای هم استفاده نمایید . اگر یک صفحه از سایت شما برای همیشه حذف شده باشد به هیچ عنوان نباید از ریدایرکت 302 استفاده نمایید. استفاده از این ریدایرکت باعث می شود که ارزش صفحه ای که حذف شده به صفحه ای که بر روی آن ریدایرکت شده منتقل نگردد و بعد از مدتی موتورهای جستجوگر به این دلیل که آن صفحه دیگر آنلاین نشده آن صفحه را از دیتابیس شان حذف می نمایندو آن صفحه و ارزشی که دارد برای همیشه از بین می رود. در حالی که شما می توانستید با ریدایرکت 301، بخشی از ارزش آن صفحه از سایت را به یک صفحه دیگر منتقل کنید .
نکته بسیار مهمی که وجود دارد این است که نباید صفحه خطای 404 سایت را ریدایرکت نمایید. یکی از اشتباهاتی که بسیاری از وبسمتران انجام می دهند این است که صفحه خطای 404 سایت را بر روی ایندکس یا هر آدرس دیگری ریدایرکت 301 می کنند. این اشتباه بسیار بزرگی است و به بهینه سازی وب سایت شما صدمه بسیاری می زند . 

همچنین دقت نمایید که ریدایرکت صفحه ای که حذف شده بر روی ایندکس هم اشتباه بزرگی است. اول اینکه موتورهای جستجوگر هوشمندانه عمل میکنند و ارزش صفحه ای که حذف شده را به ایندکس سایت منتقل نمی نمایند. ارزش گذاری ایندکس سایت شرایط بسیار خاصی دارد و موتورهای جستجوگر به همین سادیگی ارزش ایندکس سایت منتقل یا کم و زیاد نمی کنند . با انجام این کار فقط ارزش صفحه حذف شده را به هدر می دهیم. سپس اینکه ورودی های گوگل به دنبال محتوای بخصوصی در آن صفحه هستند و با ریدایرکت 301 صفحه حذف شده بر روی صفحه ای مشابه با همان مضمون هدایت میکنیم، بخشی از ارزش صفحه قدیمی را به صفحه جدید منتقل می کنید. و نیز کاربری که وارد شده را با همان مضمون هدایت می کنید و کاربر را در سایت حفظ می کنید . این در حالی است که کاربر از صفحه حذف شده به ایندکس منتقل شود، بلافاصله سایت را می بندد و در نتایج جستجو به دنبال یک سایت دیگر می رود .   

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
6Le33BscAAAAAP0uVPo5fv9KjlFbPQFm84x9z7ZL